Dünyadan Salata Tarifleri
Anasayfaya DönKonu, sağlıklı yaşam ve iyi beslenme olduğunda çeşit çeşit salatalar öğünlerimizin vazgeçilmezlerinden. Türk mutfağında olduğu gibi, dünyanın her köşesinde çeşitli mutfaklarda keşfedilmeyi bekleyen yüzlerce çeşit sağlıklı ve nefis, hazırlaması oldukça pratik besleyici salata tarifleri bulunuyor.
Bu içeriğimizde sizinle dünyanın dört bir yanındaki mutfaklardan, lokal salata tariflerini paylaşmak istiyoruz. Pratik ve leziz bir öğün için hadi mutfağa!

Sałatka ziemniaczana / Polonya
Hazırlaması oldukça pratik olan iştah açıcı Polonya mutfağından Sałatka ziemniaczana için ihtiyacınız olan malzemeler patates, yumurta, yeşil soğan, turp ve ekşi krema. Patatesi ve yumurtayı haşladıktan sonra diğer malzemelerle birlikte karıştırın. Dilerseniz taze doğranmış dereotu ve mayonez ile de lezzetlendirebileceğiniz bu salata aynı zamanda oldukça besleyici.

Azifa / Etiyopya
Etiyopya mutfağının en popüler salatalarından biri olan Azifa, oldukça hafif ve doyurucu bir içeriğe sahip. Haşlanmış yeşil mercimek, ince doğranmış patates ve soğandan oluşan bu salatayı öğlen yemeklerinizin yanına kolayca hazırlayabilir ve öğününüze besleyici bir dokunuş katabilirsiniz. Dilerseniz kızarmış badem ve doğranmış zeytin ekleyerek de lezzetlendirebileceğiniz bu salatayı mutlaka denemelisiniz!
*Görsel: Salt And Lavender

Lahanosalata / Yunanistan
Yunanistan’da kış aylarının vazgeçilmez salatalarından biri olan Lahanosalata’yı hazırlamak da oldukça basit. Öncelikle beyaz ya da kırmızı lahananızı ince bir şekilde kıyın. Sonra üzerinde zeytinyağı ve limon suyu gezdirin. Dilerseniz farklı baharatlar, havuç ve rezene ile de lezzetine lezzet katabileceğiniz bu salatayı özellikle sağlıklı beslenme meraklılarına öneriyoruz!
*Görsel: Hungry And Fussy

Snezhanka / Bulgaristan
Adını beyaz renginden alan, salatalık, sarımsak, dereotu, yağ ve yoğurdun karıştırılmasıyla ortaya çıkan, Pamuk Prenses olarak da bilinen Snezheka, yaz aylarında içinizi ferahlatacak harika bir alternatif. Dilerseniz ceviz, közlenmiş biber ve kıyılmış maydanoz da ekleyebileceğiniz bu salatayı ana yemeklerinizin yanında tercih edebileceğiniz gibi, ara öğün olarak ekmeğe sürerek de keyifle tüketebilirsiniz.
*Görsel: Fing BG Food

Kerabu / Malezya
Malezya’nın geleneksel salatalarından biri olan Kerabu, Uzak Doğu mutfağının en önde gelen besinlerinden pirinç, fasulye filizi ve çeşitli sosların kombinasyonlarıyla servis ediliyor. Salatalık, mango, arpacık ve bambu filizi ekleyerek de farklı tatlar elde edebileceğiniz bu salatayı dilerseniz acı biberler ya da diğer Uzak Doğu soslarıyla lezzetlendirerek, akşam yemeklerinizin yanında farklı bir tat yakalayabilirsiniz.
*Görsel: Just As Delish

Zaaluk / Fas
Fas mutfağının en sevilen salatalarından biri olan Zaaluk, içindeki kızarmış patlıcan, domates, kimyon, kişniş, kırmızı biberle birlikte oldukça besleyici ve tek başına bir öğün olma özelliğine de sahip. Dilerseniz sandviç ekmeklerinizin arasına sürerek ya da kahvaltılarda ekmeğinizi banarak da tüketebileceğiniz bu lezzeti mutlaka denemenizi öneriyoruz.

Makguksu / Güney Kore
Güney Kore mutfağı dediğimizde gözümüzün önüne çeşit çeşit ve rengarenk salatalar geliyor. Gangwon eyaletine özgü olan Makgaksu da bu nefis salatalardan biri. Uzak Doğu mutfağının olmazsa olmazlarından erişte içeren bu salatanın diğer malzemeleri ise tavuk göğsü, kırmızı dolmalık biber, havuç ve lahanadan oluşuyor. Dilerseniz acı biber salçası ve soya sosu ekleyerek de lezzetlendirebileceğiniz bu sağlıklı salatayı yemek masalarınıza özel bir tat katacak!

Insalata Di Riso / İtalya
İtalyan mutfağından nefis bir salata olan Insalata Di Riso, içeriğinde bulunan pirinç, domates, ton balığı, bezelye, dolmalık biber, mantar, çam fıstığı ile birlikte tam bir lezzet şöleni. Hafif bir yemek olarak tek başına da tüketebileceğiniz bu salataya aklınıza gelen hemen hemen her sebzeyi ekleyebilir, akşam yemeklerinize farklı bir hava katabilirsiniz.
*Görsel: Buonissimo

Salade Niçoise / Fransa
Fransa’nın Nice bölgesine özgü, geleneksel bir salata olan Niçoise, isterseniz yemeklerin yanında isterseniz ana yemek olarak tüketebileceğiniz besleyici ve doyurucu bir lezzet deposu. Taze domates, ançüez, siyah zeytin, kapari, fasulye ve limon suyundan oluşan bu salatanın içeriğine dilerseniz zeytinyağı ve fesleğen ekleyerek lezzetine lezzet katabilirsiniz. Bu nefis Fransız lezzetini mutlaka denemelisiniz!
*Görsel: Le Soueu FS

Salpicao / Brezilya
İşte size Güney Amerika topraklarından nefis bir salata tarifi. Salpicao! Geleneksel tavuk salatasının Brezilya’ya özgü yorumlaması olan bu salatanın içeriği de oldukça zengin. Tiftiklenmiş tavuk, kuru üzüm, havuç, kereviz, krema kullanarak hazırlayabileceğiniz Salpicao’ya dilerseniz kibrit patates de ekleyebilirsiniz. Yemeklerinizin yanında keyifle tüketebileceğiniz bu lezzeti mutlaka deneyin!
*Görsel: SBS TV